OUD-ALBLAS – Een paard en een ruiter zijn donderdagmiddag 30 mei 2019 te water geraakt langs de Heiweg in Oud-Alblas. De vrouw die op het paard reed, kon op eigen kracht uit het water komen. Ze bleef ongedeerd. “Ze is alleen wel ontzettend geschrokken,” vertelt haar vader. Het paard kon er niet op eigen kracht uitkomen. Brandweer Papendrecht kwam daarom ter plaatse om te helpen.

Al snel na aankomst vroeg de bevelvoerder, via de meldkamer, om de komst van het hulpverleningsvoertuig. Omdat het paard wat weg leek te zakken, kwam deze hulpverleningswagen met zwaailicht en sirene ter plaatse.

Met het kraantje op het brandweervoertuig kon de grazer uiteindelijk iets worden opgetild, waarna de brandweervrijwilligers het paard verder op de kant konden trekken.

“We hadden geen twintig minuten later moeten zijn, want dat had ‘ie het niet gered,” concludeerde één van de brandweerlieden na de reddingsoperatie.

De ruiter en het paard zijn lopend naar de stal gegaan. Daar moet blijken of het dier geen nadelige gevolgen overhoudt aan het ongeval.