ALBLASSERDAM – Afgelopen weekeinde is er in de Eksterstraat, Reigerstraat en Waalsingel in Alblasserdam een opfleuractie gehouden. Buurtbewoners vrolijkten hun tuinen op met planten en bloembollen. “De laatste jaren was het aanzicht in de buurt achteruit gegaan en de betrokkenheid van bewoners onderling wat afgenomen. Reden voor de initiatiefnemers om hier aandacht voor te vragen,” vertelt Marja Meijers van de Stichting Welzijn Alblasserdam.

Meijers vervolgt: “Met de Opfleuractie is dit zeker gelukt, meer dan de helft van de omwonenden maakte van de gelegenheid gebruik om plantjes en bloembollen op te halen, een bakje koffie te drinken en een (kennismakings)gesprek te voeren. De opfleuractie werd daarmee een groot succes.

Familie Erkelens uit de Eksterstraat won de prijs voor ‘mooiste en schoonste tuin’. Deze werd door wethouder Verheij uitgereikt aan het echtpaar Erkelens dat naast een eigen mooie tuin, ook een gebaar naar de buren maakte. Ze boden aan om te helpen met het opfleuren van de tuin van de buurvrouw die fysiek niet meer in staat is om alles zelf te onderhouden.

De actie werd gehouden in samenwerking met de gemeente, Woonkracht10 en de Stichting Welzijn Alblasserdam en kwam voort uit het idee van een aantal bewoners uit de genoemde straten.