Thema-avond in Alblasserdam over terrein Mercon Kloos en molengebied

ALBLASSERDAM – De SGP-fractie organiseert een thema-avond over Mercon Kloos in Alblasserdam en over het molengebied bij Kinderdijk en Alblasserdam. De fractie wil graag in gesprek met inwoners, met name met omwonenden van het Mercon Kloosterrein en dijkbewoners. Naast het delen van informatie zal er ook volop ruimte zijn voor interactie. De thema-avond vindt plaats op woensdag 29 mei 2019 in MFC Maasplein, Maasstraat 30 te Alblasserdam. Aanvang: 20.00 uur.

SGP-fractievoorzitter Brand: “Het voorontwerp bestemmingsplan Mercon Kloos zal voor de zomer nog behandeld gaan worden. Vanaf 28 maart heeft het plan ook ter inzage gelegen. Een grote berg aan informatie waar de SGP-fractie indien gewenst de nodige toelichting op kan geven. Echter is deze avond vooral bedoeld voor het delen van ervaringen en meningen.”

Raadslid Van Vliet: “Onlangs zijn de raden van Alblasserdam en Molenlanden in gesprek gegaan over de ontwikkelingen rondom het Molengebied, dit naar aanleiding van een eerder ingediende motie van de SGP-fractie. Daar zijn we uiteraard content mee. De verantwoordelijke wethouders hebben ons meegenomen in de maatregelen op korte termijn en in de visies rondom de langere termijn. Juist daar komt de raad voor de zomervakantie nog over te spreken. Dat alles ook een duidelijke link heeft met de ontwikkelingen van het Mercon Kloosterrein zal deze avond ook duidelijk worden.”

 

7 reacties

 1. Nah dat wordt weer een tig jaren plan vrees ik.
  Als men nu eerst de loods tegen dat stukje fietspad met de grond gelijk maakt, wordt het daar een stuk veiliger.

 2. wat heeft dit nog voor nut , de gemeente drukt dit verhaal toch gewoon door.
  er werd gesproken over onderzoek drukte verkeer over de dijk maar later heeft men besloten om gewoon de klassificatie op te hogen. zodat het toegestaan is om 5000 voertuigen per etmaal meer toe te kunnen laten. en dan schijnheilig roepen we hopen dat die potentiele bewoners door het dorp gaan ipv over de dijk

  oftewel de dijk word overbelast of de rijnstraat.
  in beide gevallen dorpeling gedupeerd
  maar hee de gemeente kan wat verdienen dus dan mag het

 3. Het enige wat nog mogelijk is dat de dijken doorgestoken worden,dat het Alblasserdam ten onder zal gaan.En dan een brug vanaf de A15 richting Kinderdijk.Zijn gelijk alle problemen opgelost.

 4. Gemeente heeft er inderdaad een handje van om hun eigen wil door te drukken. Tja duur gemeente huis moet toch ergens terug verdiend worden. Die paar extra voertuigen over de dijk moet kunnen toch?! (Sarcasme) Ik kan me voorstellen dat ze een paar huizen daar neer willen zetten, maar aan de andere kant maak er een mooi park van waardoor Alblasserdammers van de natuur en rivier kunnen genieten. Kijk naar de overkant hoe Ridderkerk dit heeft. Maar goed dromen mag toch?

 5. Off topic
  @Dijkbewoner
  Iedereen wacht nog op je reactie wat betreft de overlast die verwacht werd tijdens het feestje bij Mercon afgelopen weekend.

 6. @dirk , inderdaad een typefoutje , moet kunnen .
  Zal wel altijd een droom blijven denk ik .
  Thanks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *