ALBLASSERDAM  – Op woensdag 22 mei 2019, de avond voor de Europese Verkiezingen komt journalist en schrijver Stevo Akkerman op uitnodiging van De Morgenster en de Bethlehemkerk in Papendrecht en de Havenkerk en Ontmoetingskerk in Alblasserdam naar Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. Hij zal een lezing houden en met het publiek in gesprek gaan. De toegang is gratis. De lezing start om 20.00 uur in de zaal De Salon in Landvast.

“Dat de financiële wereld meent ‘een amoreel universum’ te vormen, zal niet veel verbazing wekken, maar hoe zit het in de rest van onze samenleving? Bestaat er in onze bedrijven en instellingen nog ruimte voor de persoonlijke bezieling, en dus ook morele verantwoordelijkheid, van de medewerkers? Hoe is het mogelijk dat zoveel bedrijven bijna tien jaar na de financiële crisis nog steeds de randen blijven opzoeken van wat acceptabel is – zelfs als ze grotendeels in overheidshanden zijn? En hoe komt het dat de overheid, voor zover zij dat al wil, onmachtig is om hiertegen op te treden? Zijn onze politici nog wel geïnteresseerd in een rechtvaardige samenleving of schrikken ze terug voor alles wat zweemt naar idealen, uit angst voor wat al snel ‘moralisme’ heet? En hoe zit dat in de Europese politiek – voor velen van ons een grote ‘ver-van-mijn-bed-show’?”

Stevo Akkerman (1963) is vader van drie kinderen, journalist, correspondent geweest in Praag, nu columnist en redacteur Filosofie & Religie bij Trouw, schrijver van romans en non-fictie. Het autobiografische boek Donderdagmiddagdochter werd in Nederland en Vlaanderen bekroond. In 2018 verscheen de roman De mooiste dag. Voor zijn columns in Trouw ontving hij in 2017 de Heldringprijs.

Deel dit bericht via...