ALBLASSERDAM – Op twee locaties in Alblasserdam worden tot en met vrijdag 26 april 2019 luiers ingezameld voor baby’s van vluchtelingen op het Griekse eiland Samos. Op het eiland leven ongeveer 5000 vluchtelingen. Onder hen zijn ook 800 tot duizend kinderen. Een moeder ontvangt vijf luiers per kind per week en dat vindt de stichting Christian Refugee Relief uit Nieuw-Lekkerland onacceptabel. Om die reden is gestart met een ‘luiermarathon’. Op diverse plekken in Alblasserdam en omgeving kunnen luiers langs gebracht worden. Een hulptransport staat al klaar om deze luiers naar Samos te brengen, zodat de luiers medio mei  2019 uitgedeeld kunnen worden.

Inmiddels zijn er via de veertig inzamelpunten ongeveer 500 pakken luiers ingeleverd. Nog meer luiers zijn van harte welkom. Inleveren in Alblasserdam kan bij de familie Hartman aan de Merwedeweg 7 en bij de familie Van den Dool aan de Ganzerik 39. De complete lijst met inleveradressen in de rest van de regio is hier te vinden.

Wie liever vanuit huis mee wil helpen, kan een gift geven, waarmee luiers gekocht kunnen worden. Dit kan via deze link: https://christianrefugeerelief.com/ondersteu…/online-donatie