ALBLASSERDAM – Het aantal bezoeken aan de Publiekswinkel neemt af, onder andere door de toegenomen digitalisering en de verlengde duur van een paspoort van vijf naar tien jaar. Daarom stopt de gemeente Alblasserdam met ingang van dit voorjaar met de twee jaarlijkse zaterdagopenstellingen. Dat meldt de gemeente Alblasserdam woensdag 17 april 2019 in een persbericht.

Burgemeester Paans, onder meer portefeuillehouder Dienstverlening legt uit: “Uit de bezoekersaantallen blijkt dat er weinig gebruik gemaakt wordt van de zaterdag, gemiddeld 20 bezoekers per keer. Daarom hebben we de beslissing genomen te stoppen met de zaterdagopenstelling. Ik hecht wel aan een zo optimaal mogelijke dienstverlening, daarom kunnen inwoners nog steeds buiten kantooruren, op afspraak, op maandag- en woensdagavond tot 19.30 uur terecht bij de Publiekswinkel aan het Cortgene 9a, waar de medewerkers u graag helpen.”

Openingstijden overdag
De openingstijden overdag zijn: dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 – 12.00 uur en maandag en woensdag van 14.00 – 19.30 uur. Ook hiervoor moet een afspraak gemaakt worden. Dat kunnen inwoners doen via de website: www.alblasserdam.nl.