NIEUW-LEKKERLAND – De stichting Opkikker heeft zaterdag 13 april 2019 de zieke Emma (7), haar zusje Sophie (4) en haar ouders een onvergetelijke dag bezorgd. Emma van der Linden uit Nieuw-Lekkerland lijdt aan een onbekende vorm van primordiale dwerggroei. Ze is extreem klein en heeft daarnaast allerlei andere kenmerken. Deze ziekte heeft impact op haar leven, maar ook op dat van haar ouders en zusje. Daarom nam Stichting Opkikker hen mee naar de wereld waar de ziekte even géén hoofdrol speelt: de unieke Opkikkerwereld. Met een persoonlijk programma en persoonlijke begeleiding werd het een dag die ze niet snel zullen vergeten.

Na een warm welkom onder het genot van wat drinken en wat lekkers, begon het viertal vol energie aan de activiteiten. Met een druk, maar leuk programma voor de boeg begonnen ze hun dag meteen met het maken van een herinnering. Ze werden namelijk samen op de gevoelige plaat vastgelegd tijdens een professionele fotoshoot. Daarna was het tijd om op bezoek te gaan bij de kabouter in zijn kabouterhuisje en ook zelf te worden omgetoverd tot echte kabouters.

Na de poppenshow en een rit in een stoere auto, was het tijd voor de lunch. Tijdens het middagprogramma waren er prinsen en prinsessen bij het opkikkerkasteel. De Nieuw-Lekkerlanders werden hierbij op hun wenken bediend door hun lakei. Met de koninklijke koets werden ze vervolgens naar hun volgende activiteit gebracht. Om hun dag spetterend af te sluiten werden de gezinsleden geschminkt en volgde er een dinerbuffet en een optreden.

Stichting opkikker
Als je kind ziek is, kun je als gezin alle kracht gebruiken, kracht die er soms simpelweg niet (meer) is. Precies waar Stichting Opkikker bij helpt. Met een keten van kracht zetten zij zich elke dag vol overgave in om deze gezinnen, op de momenten dat het er echt toe doet, te ontzorgen en de energie te geven om door te gaan. Met man en macht, met vrijwilligers en enthousiastelingen, met donateurs en sponsors, wordt geholpen om gezinnen met een ziek kind een positieve boost te geven. Vandaag, morgen en volgend jaar. Zo bouwen ze aan een langdurige keten van kracht. Voor zoveel mogelijk gezinnen, zonder verlies van persoonlijke aandacht. Want tegenover ieder persoon die aandacht krijgt, staat iemand die belangeloos aandacht geeft. Samen wordt het verschil gemaakt in de levens die extra kracht en energie nodig hebben. Meer weten over Stichting Opkikker? Neem een kijkje op www.opkikker.nl.

Foto’s: Alie Idoe.