ALBLASSERDAM – Kinderen uit de groepen zes en zeven van vijf Alblasserdamse basisscholen hebben vrijdag 12 april 2019 kennisgemaakt met veel verschillende sporten tijdens de Koningsspelen. Leerlingen van Kindcentrum de Schalm, brede school Het Palet, Het kompas, IKC De Twijn en openbare basisschool ‘t Nokkenwiel deden mee en genoten met teugen.

De groepen 6 zetten koers naar Sportcentrum Blokweer. In het zwembad gingen de leerlingen onder andere duiken en waterpoloën. In de sporthal gaven Smash’66 en CKC Kinderdijk clinics volleybal en korfbal. Ook buiten het sportcentrum waren clinics in onder meer BMX (fietscross), bootcamp, breakdance en oosterse sporten zoals Qigong en Tai Chi.

Sportpark Souburgh
De groepen 7 gingen naar sportpark Souburgh. Daar verzorgden VV Alblasserdam, HC Souburgh, atletiekvereniging A.A.A. en Tennisvereniging Alblasserdam clinics voetbal, hockey, atletiek en tennis. Op het veld van VV Alblasserdam waren bovendien clinics rugby, Archery Attack en bubbelvoetbal. Archery Attack is een combinatie van boogschieten, paintball en trefbal. Tijdens bubbelvoetbal speelden de deelnemers een partijtje voetbal met een grote plastic bol om zich heen.

Organisatie
De Koningsspelen duurden tot 14.00 uur. De organisatie was in handen van het Alblasserdam Beweeg en Cultuurteam (ABC team),vakleerkracht bewegingsonderwijs Branko Trousset en directrice van Kindcentrum de Schalm Tanja Laging.

Foto’s: Peter Stam.