ALBLASSERDAM – Op het Raadhuisplein in Alblasserdam wordt zaterdag 13 april 2019 van 09.00 tot 15.30 uur de jaarlijkse actiemarkt en bijbehorende rommelmarkt van De Schutse gehouden. Op het plein zijn zaterdag ruim honderd kramen te vinden met een groot en gevarieerd aanbod van goederen zoals brocante, kleding, boeken, hoeden, groenten, fruit, koek, banket, speelgoed, bloemen, planten, decoratie voor in en om het huis, snoep, tupperware, fotokaarten en etenswaren zoals oliebollen, hamburgers, frites, vis en broodjes shoarma. Bezoekers kunnen spijkerslaan en sjoelen en er zijn activiteiten voor kinderen.

Deze week is / wordt huis-aan-huis in Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland een boekje bezorgd van De Schutse. Hierin staan puzzels die zaterdag ingeleverd kunnen worden.

De Schutse is een reformatorische instelling voor gehandicaptenzorg in Kesteren. De opbrengst van de markt wordt besteed aan  diverse aangepaste fietsen ( voor kinderen en volwassenen ), duobikes , fietslabyrinten en belevingstafels voor alle locaties van De Schutse.  Dit zijn zaken die niet door de overheid worden vergoed, maar wel goed zijn voor het meer bewegen van de deelnemers en bezoekers van De Schutse.