Advertorial
ALBLASSERDAM – Onder leiding van de bekende dirigent Peter Burger wordt op zaterdagmiddag 13 april 2019 een bijzonder paasconcert gegeven in het Rotterdamse concertgebouw De Doelen. Aan het optreden doen maar liefst 400 leden mee van de koren Adoramus Hazerswoude, Fiducia Ede, IKK Nieuwpoort-Langerak en Immanuël Katwijk. Bij het concert, dat om 14.00 uur start, is er plaats voor in totaal 1600 mensen. Tijdens het concert zal er ook samenzang zijn. Kaarten zijn behalve online, ook offline te koop bij Tabacs & Gifts Wiesbrock op de Dam in Alblasserdam.

Passie
Dirigent Peter Burger, die in het dagelijks leven leiding geeft aan vijf verschillende koren, hoopt op een prachtige middag met een volle zaal. Het was al jaren de diepe wens van de dirigent om rond de Passie –en Paastijd een bijzonder concert neer te zetten met zijn gezamenlijke koren en gerenommeerde musici. Peter Burger vertelt: “Ik ben erg gecharmeerd van de muziek rondom passietijd. Het is mooie, intense muziek met een diepe inhoud. Voor het concert hebben we een samengesteld oratorium gemaakt rondom het thema ‘De weg weer vrij’. We volgen rondom het passieverhaal de weg die Jezus is gegaan. Van de bovenzaal naar Gethsemane. Van het gerechtshof naar Golgotha. Van Golgotha naar het graf. Van het graf naar de opstanding en van de opstanding naar het eeuwig leven.”

Prachtige muziek
Tijdens het concert worden liederen van verschillende componisten ten gehore gebracht. Onder andere van Joseph Martin en stukken uit het passieoratorium van André van Vliet. Naast de 400 zangers en zangeressen van het gemengde koor, zullen ook de mannen van Cantare prachtige liederen ten gehore brengen. Cantare is een mannenensemble, dat onder leiding staat van André van Vliet. Burger vertelt: “Prachtige muziek met de sonore sound die een mannenensemble juist zo bijzonder maakt.”

Gerenommeerde musici
Verder zijn er bij het grote concert gerenommeerde musici aanwezig. Denk daarbij aan Jan Lenselink op de piano, André van Vliet op het orgel, Arjan en Edith Post met de trompetten, Elsemarieke den Hartogh met de fluit, Diana Abspoel met de hobo, Mark Wester percussie en Laura van der Stoep met een groep strijkers.

De weg is weer vrij…
Het is de derde keer dat Peter Burger zo’n groot ‘concert met passie’ organiseert in De Doelen. In 2013 en 2016 werden ook al dergelijke grote concerten gegeven. Burger hoopt met het concert ook een vertaalslag te kunnen maken naar het dagelijks leven. “De titel is ‘De weg weer vrij’ en dat is een titel die de kern met Pasen raakt. Onze levensweg vol moeite en zorgen, schuld en verkeerde keuzes en obstakels… Hoe onze levensweg ook loopt, een open graf ligt achter ons. We mogen verder en kunnen verder. Onze weg gaan in de schaduw van het lege kruis. Als wegwijzer naar het licht. Onze schuld is betaald… De weg weer vrij!”

In balans
Burger vervolgt: “Dat willen we op 13 april uitdragen. Dat proberen we kwalitatief zo goed mogelijk te doen. Het koor is in balans. Het is een gemengd koor met een grote groep mannen. Ik vind het belangrijk dat de muziek verstaanbaar blijft. Het wordt dus nooit schreeuwen. Het mag fors zijn, maar moet wel beschaafd blijven. Verder is het mannenensemble met 17 à 18 mannen die vierstemmig koorliederen zingen heel interessant om naar te luisteren. Verder zijn er tijdens het concert ook stukjes samenzang.”

Kaarten                                                                                                                                       
Het concert in De Doelen begint 13 april om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Toegangskaarten kosten 26 euro per stuk. Dit is inclusief drankje en garderobe. De kaarten zijn verkrijgbaar via koorleden, via www.dedoelen.nl en via de winkel Tabacs & Gifts Wiesbrock op de Dam in Alblasserdam. Bij laatstgenoemde zaak liggen wat Peter Burger betreft de mooiste kaarten. Verder is het mogelijk om kaarten telefonisch of per mail te bestellen via 0622457365 en concertenmetpassie@gmail.com.