NIEUW-LEKKERLAND – Een 23-jarige man uit Nieuw-Lekkerland is zondagavond 31 maart 2019 met zijn auto over de kop geslagen op de Lekdijk in zijn woonplaats. Het ongeval gebeurde rond 22.00 uur. De jongeman reed vanuit Alblasserdam richting Nieuw-Lekkerland. Door nog onbekende oorzaak raakte de automobilist van de weg. Hij botste en schampte vijf geparkeerde auto’s en sloeg uiteindelijk over de kop.

Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. De Nieuw-Lekkerlander bleek slechts lichtgewond te zijn geraakt en kon op eigen kracht uit zijn auto komen. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Het rijbewijs van de twintiger werd door de politie ingenomen en zal opgestuurd worden naar het CBR. Binnenkort zal daar onderzocht worden wat de oorzaak is geweest van het feit dat de man van de weg is geraakt. De Nieuw-Lekkerlander had in ieder geval geen alcohol genuttigd en was ook niet onder invloed van verdovende middelen. Wat voor de politie de exacte aanleiding is om het rijbewijs in te nemen, wil de politie niet zeggen. “Daar waren aanwijzingen voor. Welke dit zijn, kan ik uit privacybelang niets over zeggen,” aldus politiewoordvoerster Marjan Koert.