ALBLASSERDAM – Basisschool ’t Nokkenwiel in Alblasserdam heeft afgelopen week voor de vierder een School op Seef- verkeersveiligheidslabel ontvangen. Wethouder Dorien Zandvliet (onderwijs) overhandigde het label aan de directeur van de school, Peter Rietveld. De uitreiking werd gevierd met een feestelijk programma. De kinderen van groep 3 tot en met 8 van de locatie ‘Maasplein’ kwamen naar de locatie ‘Boerenpad’. Alle groepen speelden het spel ‘Ren je rot’. Op het schoolplein waren twee vakken met ja of nee. Kinderen beantwoordden vragen over verkeersveiligheid. Na de labeluitreiking kregen ze een SCHOOL-op-SEEF-pen.

Haal –en brenggedrag
De jury van School op Seef vindt dat ‘t Nokkenwiel de verkeerslessen ‘keurig in hun onderwijssysteem heeft geborgd’. Wel noemt de jury het ‘haal- en brenggedrag’ op één van de locaties ‘een uitdaging’. De jury stelt: “Communicatie naar de ouders is daarover erg belangrijk. De Schoolbrengdag was een goede activiteit voor de bewustwording van verkeersveiligheid. De school krijgt het label al voor de vierde keer uitgereikt. Van harte gefeliciteerd.”

Kosteloos
SCHOOL op SEEF SCHOOL op SEEF (www.schoolopseef.nl) is het regionaal praktische verkeerseducatieprogramma waaraan de gemeente Alblasserdam meedoet en waarbij iedereen een steentje kan bijdragen aan een verkeersveilige regio. Het programma is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland in samenwerking met de regio Drechtsteden en gemeente Alblasserdam. Deelname aan SCHOOL op SEEF is kosteloos voor scholen.