ALBLASSERDAM – Alblasserdam bindt opnieuw de strijd aan met zwerfvuil en doet mee aan de landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart 2019. De initiatiefnemers, Alblasserdam Schoon en McDonald’s Alblasserdam, zoeken nog dringend vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken. De gemeente steunt de actie en zorgt voor handschoenen, hesjes, grijpers en vuilniszakken. De vorige actie, die op 2 februari, op initiatief van Alblasserdam Peter van der Spoel werd gehouden, werd ondanks het regenachtige weer van toen, een groot succes. 42 mensen hielpen mee met het opruimen van zwerfvuil in het dorp.

Niet alleen bewoners zijn welkom, ook ondernemers, leden van(sport)verenigingen en scholieren kunnen helpen om van de actie een succes te maken. De organisatie zoekt in alle wijken mensen om zwerfafval op te ruimen. Ook inwoners van Kinderdijk worden opgeroepen zich op te geven en mee te helpen het dijklint tussen Alblasserdam en hun dorp schoon te maken. De eerste actie van Alblasserdam Schoon was op 2 februari. Toen hielpen 42 mensen mee met het opruimen van zwerfvuil.

Programma
De Opschoondag begint om 09.30 uur. Om 12.00 uur verzamelen de deelnemers zich op het parkeerterrein van McDonald’s. Na het maken van een groepsfoto kunnen ze genieten van een lunch die McDonald’s aanbiedt.

Aanmelden
Wie wil meedoen aan de Opschoondag kan een mail sturen aan: alblasserdamschoon@outlook.com of zich aanmelden via de website van Alblasserdam Schoon: https://alblasserdam-schoon5.webnode.nl/. Deelnemers wordt verzocht bij hun aanmelding hun (bedrijfs)naam, adres, voorkeur voor wijk en mobiele nummer te vermelden.

Deze Hailo afvalcaddy heeft Peter van der Spoel onlangs gekocht voor € 140,-. Hij vertelt: “Dit karretje is de perfecte oplossing voor het opruimen van zwerfafval. Ik kan nu alles meteen scheiden.In de ring een vuilniszak voor restafval, er apart achter een zak voor plastic en ik heb ook nog een oranje bak voor blikjes maar dat kan ook bij het plastic. Superlicht, ook als de zakken vol zijn. Ik daag bedrijven uit een afvalcaddy te adopteren en dan kan op het bovenste dichte gedeelte van de kar een sticker met de bedrijfsnaam komen. De sticker moet 34cm breed en 22 cm hoog worden. McDonald’s Alblasserdam is de eerste die het gedaan heeft. Wie volgt?”