ALBLASSERDAM – Negen teams met vrijwilligers uit Alblasserdam hebben donderdagavond 14 maart 2019 meegedaan aan een pubquiz in cultureel centrum Landvast. Het team ‘Huiswerkbegeleiders’ werd eerste. Het Oranjecomité werd tweede en de vrijwilligers van de De Groene Long werden derde. De quiz werd gehouden in het kader van het ‘vrijwilligersevent’ dat deze week wordt gehouden in Alblasserdam. De organisatie was in handen van de Stichting Welzijn in Alblasserdam. Eerder deze week waren er al activiteiten als een chocolade paashaas maken, porselein stippen en een bezoek aan een film.

Aan de pubquiz deden in het totaal negen teams mee. Het team van Het Anker werd laatste en won daarmee een knuffel. Jeugd-Punt werd achtste, Jeugdland zevende, de Kinderboerderij zesde, De Kantlijn team 2 vijfde, De Kantlijn team 1 vierde. De teams De Groene Long en het Oranjecomité behaalden evenveel punten. Beide teams kregen een extra vraag, waarna het Oranjecomité tweede werd en De Groene Long derde. Winnaar van de avond was het team van de huiswerkbegeleiders. De begeleiders haalden zelfs negen punten meer dan het team dat tweede werd.

Tijdens de quiz kwamen tal van vragen in diverse categorieën aan bod. Zo moest men antwoord geven op vragen als: Wat is de hoofdstad van Jamaica? Hoeveel zetels heeft de VVD in Alblasserdam? Wat zijn de bijnamen van Klaas Bruinsma? In welk land werd Mozart geboren? Hoeveel woorden spreken vrouwen per dag? En van wie is het liedje ‘The Final Countdown? Verder werd het spel ‘Petje op, petje af’ gespeeld.

Vrijdag wordt het vrijwilligersevenement feestelijk afgesloten met een buffet in Landvast. Tijdens deze avond worden ook de prijzen uitgereikt voor Vrijwilliger van het Jaar, Vrijwilliger van de Toekomst en de Projectprijs.