ALBLASSERDAM – De hackers van rapper Lil’ Kleine hebben een cel- en taakstraf gekregen. De rechtbank in Dordrecht heeft hen maandag veroordeeld. De twee mannen uit Boskoop en Alblasserdam zijn onder meer veroordeeld voor het illegaal overnemen van een reeks Instagramaccounts. De celstraf is voor beide mannen gelijk aan de tijd die ze in voorarrest hebben doorgebracht, dus ze hoeven niet terug de gevangenis in. Ze hebben daarnaast beiden 160 uur taakstraf gekregen.

In 2015 en 2016 kaapte het duo van 21 en 22 jaar tientallen Instagramaccounts, waaronder het account van rapper Lil’ Kleine. Twee weken geleden zeiden Romeo V. en Sebastiaan B. tegen de rechter dat ze de impact van hun daden destijds niet hebben overzien en dat ze spijt hadden.  Met phisingmails ontfutselden de twee inloggegevens. Lil’ Kleine was daarbij geen specifiek doelwit, zeggen de verdachten. Op het Twitteraccount van de rapper plaatste het duo een filmpje uit naam van hackerscollectief Anonymous. Daarin werd de artiest beschuldigd van pedofilie.

De illegale bezigheden hebben het tweetal enkele tienduizenden euro’s opgeleverd. Het OM komt nog met een vordering om het geld terug te halen.

Tekst: Rijnmond.nl