ALBLASSERDAM – De leerkrachten Nel Verhulst en Johan van Heusden van basisschool Het Kompas in Alblasserdam nemen deze maand afscheid. Beiden gaan met pensioen. Maandag 18 maart 2019 nemen de basisschoolkinderen, de collega’s, de ouders en andere belangstellenden op feestelijke wijze afscheid van de meester en juf. De kinderen zullen hen via ‘De Klankenkaravaan’ een muzikale reis over de werelddelen aanbieden. Deze wereldreis vindt plaats in de Havenkerk aan de Ieplaan in Alblasserdam. De start hiervan is ongeveer 13.30 uur.

Verder wordt van 15.30 – 17.00 uur een afscheidsreceptie aangeboden voor Nel en Johan. Deze receptie vindt plaats op ‘Het Bovendek’ van School met de Bijbel Het Kompas aan het Scheepsbouwplein in Alblasserdam.

Receptie
Ouders, ex-collega’s, oud-leerlingen en andere belangstellenden die de wereldreis willen bijwonen, zijn van harte welkom in de Havenkerk. Wie persoonlijk afscheid wil nemen van Johan en Nel is van harte welkom op de afscheidsreceptie in de school.

Jarenlang actief in onderwijs
Nel Verhulst en Johan van Heusden waren vele jaren actief in het onderwijs. Schooldirecteur Gerrit Kant vertelt: “Met veel kinderen mochten zij een stukje meelopen. Nel Verhulst heeft 34 jaar lesgeven en Johan van Heusden zelfs meer dan 41! Dat zijn heel wat kinderen geweest, reken maar uit. In een gemiddelde groep zitten zo’n 25 kinderen. Dit betekent dat Nel Verhulst zo’n 850 kinderen heeft begeleid en Johan van Heusden meer dan 1000! Na zo’n lange periode willen we hen niet ongemerkt laten vertrekken.”