ALBLASSERDAM – Piet Noordzij (72) en Marrie Noordzij – Van Driel (72) uit de Talmastraat in Alblasserdam zijn donderdag 7 maart 2019 vijftig jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Paans ging donderdag bij het echtpaar op felicitatiebezoek. Namens het gemeentebestuur overhandigde Paans een bos bloemen als cadeau.

Bakker
Piet en Marrie leerden elkaar al kennen toen zij nog maar in de vierde klas van de lagere school zaten. 11 september 1963 kregen zij, tijdens het traditionele ‘loopje op de Dam’ officieel verkering. In 1969 gaven de twee elkaar het jawoord. Op die dag maakte meneer, die toen nog bakker was, zelf het gebak voor zichzelf en de gasten. Het echtpaar kreeg twee kinderen en heeft inmiddels drie kleinkinderen.

Brandweer
Meneer begon zijn carrière als bakker. Later was hij zo’n dertig jaar als lasser in dienst bij scheepswerf Van der Giessen-de Noord. Verder was Piet Noordzij 28 jaar lang actief bij de vrijwillige brandweer in Alblasserdam. Tegenwoordig werkt hij nog één keer per week als klusjesman in De Alblashof. Mevrouw werkte tot haar trouwen in een naaiatelier in Rotterdam. Verder was Marrie zeventien jaar actief in de huishoudelijke dienst bij de vrijwillige brandweer in Alblasserdam.

Het gouden huwelijksjubileum wordt binnenkort met de familie gevierd.

Een schilderij van de Kerkstraat in Alblasserdam in de woonkamer van het echtpaar Noordzij… Na hun trouwen gingen Piet en Marrie in één van de woningen aan de linkerkant in de Kerkstraat wonen. Na een jaar werden die huizen onbewoonbaar verklaard en moest het echtpaar verhuizen.