ALBLASSERDAM – Bijna 200 tweedejaars vmbo-leerlingen van CSG De Lage Waard en het Willem de Zwijger College zijn donderdagochtend 7 maart 2019 op bezoek geweest bij bedrijven, instellingen en organisaties in Alblasserdam en Papendrecht. Dit gebeurde in het kader van de OnderwijsRoute die dit jaar voor de zesde keer werd gehouden.

De leerlingen gingen op bezoek bij een bedrijf of organisatie in een sector waarvoor zij een voorkeur hebben. Dit kijkje in de keuken was bedoeld om hen te helpen bij het kiezen van het vervolg van hun opleiding. Leerlingen in deze leeftijd zijn op zoek naar wat ze leuk vinden en naar wat bij hen past. De OnderwijsRoute biedt leerlingen de kans dit te ervaren. De deelnemende bedrijven, instellingen en organisaties maken op hun beurt misschien wel kennis met een potentiële werknemer.

Aan deze zesde OnderwijsRoute namen 25 bedrijven, instellingen en organisaties deel. In Alblasserdam waren dit onder andere De Haan Verhuizingen, ETB De Noord, Le Barrage en Maat. Meerdere touringcars brachten de leerlingen van CSG De Lage Waard van adres naar adres. De leerlingen van het Willem de Zwijger College brachten een bezoek aan twee bedrijven en gingen naar deze twee bedrijven op de fiets.

De leerlingen kregen een rondleiding en kwamen meer te weten over de activiteiten van het bedrijf of de organisatie en over de betreffende branche. Ook gingen de leerlingen zelf aan de slag. De leerlingen waren op school voorbereid op het bezoek en hadden vragen bedacht.

Foto’s: Gemeente Alblasserdam, wethouder Peter Verheij en wethouder Pieter Paans (van Papendrecht).