ALBLASSERDAM – Zendingsorganisatie Novo Rebento organiseert samen met Israëlwijn een wijnproeverij in Alblasserdam. Op vrijdag 8 maart 2019 kunnen geïnteresseerden tussen 20.00 en 22.00 uur wijnen, kazen en hapjes komen proeven in cultureel centrum Landvast in Alblasserdam. Het thema van de avond is ‘Wijn en de Bijbel’. De winst komt volledig ten goede aan de projecten van Novo Rebento in het Afrikaanse land Mozambique.

“Met een glas in de hand denken we na over de symboliek van wijn”, aldus Wiebe van Horssen van Novo Rebento. Van Horssen vervolgt: “Wijn speelt al duizenden jaren een belangrijke rol in de levens van mensen. In de Bijbel worden de begrippen wijn, wijnstok, wijngaard en aanverwante termen meer dan 500 keer gebruikt. Bij het volk Israël was het druivenplukken elk jaar weer een groot feest. Er werd dan gezongen en gedanst. Voor de proeverij is een uniek aanbod van Israëlwijnen geselecteerd die rechtstreeks afkomstig zijn uit de omgeving van Jeruzalem, Bethlehem en het Karmelgebergte.”

In Landvast kunnen deze wijnen worden geproefd onder het genot van diverse kazen en hapjes. Bestellen kan op de avond zelf of per e-mail t/m uiterlijk 9 maart. Ophalen van de bestelde wijnen is op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart.

Sprekers zijn Wiebe van Horssen (missionair werker voor Novo Rebento) en Robert van Gurp (vinoloog van Israëlwijn). Aanmelden is verplicht en kan via wijnproeverij@novorebento.nl. Voor de toegang wordt een gift van minimaal € 12,50 per persoon gevraagd. Pinnen is mogelijk. Voor deelname is geen kennis van wijn of de Bijbel vereist. Minimum leeftijd: 18 jaar.

Meer informatie: www.novorebento.nl.