ALBLASSERDAM – De verhuur van rommelmarktplaatsen in de Drentse Buurt in Alblasserdam tijdens Koningsdag, op zaterdag 27 april 2019, is gestart. Het is vanaf heden mogelijk om een plaatsje te reserveren. De kosten voor een plaats zijn vijf euro. Opgeven hiervoor kan bij Lida Bijl via het telefoonnummer 078 69 14042.

“Een partytent (plaatsen zijn ca. 3 x 3 mtr.), een tafel, een eigen kraam, het mag allemaal. We maken er ook dit jaar weer een groot feest van, er zal een verloting zijn, uiteraard de rommelmarkt, een cateringtent en misschien ook wel demonstraties van andere verenigingen,” vertelt Gaby namens de Vereniging Drentse Buurt. “De festiviteiten beginnen om 10:00 uur en om 19:00 uur gaan we alles weer in ‘oude’ staat brengen.

De Drentse Buurt
De Drentse Buurt in Alblasserdam ontstond na de Tweede Wereldoorlog toen tientallen Drentenaren naar het Damdorp kwamen om daar te werken bij onder meer de Kabelfabriek (Nedstaal) of bij één van de scheepswerven. De Drentenaren kwamen bij elkaar in een wijk wonen. In het totaal bestond de wijk uit 174 eensgezinswoningen. De technische problemen bij deze woningen waren echter zo groot, dat men in overleg met de bewoners besloot om de woningen te slopen en nieuwe eengezinswoningen en appartementen terug te bouwen. Dit resulteerde in een centraal groen midden gebied ‘De Drentse Hof’. Aan de Plantageweg zijn de appartementen gesitueerd. Langs de overige randen zijn eengezinswoningen gebouwd.

Foto: Joop Aret.