NIEUW-LEKKERLAND – De politie heeft op woensdag 20 februari 2019 een 66-jarige man uit Krimpen aan den IJssel in zijn woonplaats aangehouden. De man was tot voor kort penningmeester van Stichting De Kattenmand in Nieuw-Lekkerland. Hij wordt er van verdacht de stichting voor tienduizenden euro’s te hebben benadeeld door geld van de opvang voor privédoeleinden te gebruiken.

 

Dat er iets mis was bleek toen de stichting op een gegeven moment rood stond en er goederen waren aangeschaft waar de penningmeester geen redelijke verklaring en bestemming voor kon geven.

Doorzoeking
Na een strafrechtelijk onderzoek, waar financieel onderzoek een onderdeel van is,  vond op woensdag 20 februari de aanhouding en een doorzoeking van de woning van de verdachte plaats. De politie heeft onder andere administratie en gegevensdragers in beslaggenomen. De verdachte zit momenteel vast en wordt door rechercheurs verhoord.