ALBLASSERDAM – Deze week werd bij jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam een nieuw miljoenjacht naar buitengereden: de negentig meter lange Y716 DreAMBoat. De kapitale letters in de naam, zijn volgens superyachtfan.com een verwijzing naar Arthur M. Blank. Deze 76-jarige Amerikaanse miljardair is volgens superyachtfan.com de eigenaar van het jacht. Het eigen vermogen van Arthur Blank bedraagt ​​ongeveer 4,8 miljard dollar. Het Alblasserdamse jacht kost naar schatting ruim 200 miljoen euro. Het privévliegtuig van Blank zou in de afgelopen twee jaar diverse keren geland zijn op Rotterdam Airport. De DreAMBoat is het 33e jacht dat in het 33-jarig bestaan van Oceanco is gebouwd.

Het jacht biedt ruimte aan maximaal 23 gasten en maximaal 33 bemanningsleden. Het vaartuig beschikt over een groot zwembad, een zonneterras met jaccuzi, een privéjaccuzi op het dek van de eigenaar. Bijna alles aan boord, van meubels tot verlichting, is op maat gemaakt.

Roderick Gort, projectdirecteur bij Oceanco, vertelt: “De lancering van DreAMBoat is een belangrijke mijlpaal in het bouwproces van het leveren van ’the Owners Perfect Yacht’. We kijken er naar uit om DreAMBoat af te leveren na haar proefvaarten dit voorjaar en haar te verwelkomen in de Oceanco-familie ”

Het jacht is deze week op een ponton, via de rivier, naar Rotterdam gebracht. De boot wordt daar te water gelaten en wordt afgebouwd in het nieuwe droogdok. In de komende weken worden er met de DreAMBoat proefvaarten op zee gehouden. Het is de bedoeling dat het jacht nog voor het zomerseizoen wordt opgeleverd.

Arthur M. Blank (geboren op 27 september 1942) is een Amerikaanse zakenman en mede-oprichter van The Home Depot . Momenteel bezit hij twee professionele sportteams in Atlanta, Georgia: de Atlanta Falcons of the National Football League en Atlanta United of Major League Soccer. The Home Depot is de grootste retailer voor woningverbetering in de Verenigde Staten.

Filmpje: Manon Buijs Baks.