ALBLASSERDAM – Een man uit de Gruttostraat in Alblasserdam is dinsdag 5 februari 2019 in een sloot langs de Molensingel gesprongen om een drachtig schaap te redden. Het schaap was te water geraakt, nadat het achterna werd gezeten door een hond. De man zag het dier midden in het water liggen en besloot een reddingspoging te wagen. Het schaap werd naar de kant getrokken. Het beest was echter, door een volgelopen vacht, zo zwaar geworden, dat het de man niet lukte om het dier op de kant te krijgen.

Niet veel later kwam de politie ter plaatse. Ook de agenten kregen het dier in eerste instantie niet op de kant. Met een spanband en de hulp van twee omstanders kon het schaap uiteindelijk toch op de kant getrokken worden. De opgeroepen brandweer is niet meer ter plaatse geweest.

De in de sloot gesprongen man heeft thuis snel een warme douche genomen. Het schaap heeft, voor zover nu bekend, geen nadelige gevolgen overgehouden aan haar avontuur.