ALBLASSERDAM – Kinderen van twee tot en met zes jaar oud hebben zaterdagochtend 26 januari 2019 genoten van een voorleesontbijt in de bibliotheek aan de Ieplaan in Alblasserdam. Het ontbijt werd georganiseerd in het kader van de Nationale Voorleesdagen die plaatsvinden van 23 januari tot en met 2 februari. De kinderen werden door wethouder Dorien Zandvliet voorgelezen uit drie boekjes, waaronder het prentenboek ‘Een huis voor Harry’ van schrijver Leo Timmers.

Het boekje ‘Een huis voor Harry’ is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar en gaat over kater Harry die bijna altijd binnen zit. Maar als vlinder Vera tikkertje wil spelen, gaat hij mee naar buiten. Dan verdwaalt Harry in de stad. Alleen Vera weet de weg naar huis.

Het ontbijt werd gesponsord door supermarkt Dirk in Alblasserdam.

De Nationale Voorleesdagen worden sinds 2003 door de CPNB georganiseerd op initiatief van Stichting Lezen. De Nationale Voorleesdagen worden jaarlijks gehouden om het voorlezen aan jonge kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Ieder jaar wordt naast het Prentenboek van het Jaar ook de Prentenboeken TopTien verkozen. De uitverkoren prentenboeken staan centraal in de activiteiten die tijdens de Nationale Voorleesdagen worden georganiseerd.