ALBLASSERDAM  – Sportcentrum Blokweer in Alblasserdam heeft deze week uit handen van wethouder Dorien Zandvliet de zilveren oorkonde van Team Fit uitgereikt gekregen. In de afgelopen periode werd bij Blokweer gewerkt aan het gezonder maken van de kantine. Voor kinderen ligt er fruit en er worden gezondere keuzes aangeboden in de kantine. Drinkwater is er gratis.

Wethouder Zandvliet is trots dat Sportcentrum Blokweer het zilveren resultaat heeft bereikt en daarmee bijdraagt aan gezondere alternatieven voor kinderen en jongeren tijdens en na het sporten.

Ad van ’t Hof, manager van het sportcentrum, is ook blij met de oorkonde. Hij vertelt: “Ik ben trots dat Sportcentrum Blokweer de zilveren score heeft gehaald. We zijn daarmee een van de eerste sportcentra en zwembaden die deze score heeft behaald.”

Het sportcentrum haalde deze score door per productgroep minimaal een gezondere keus aan te bieden en dit op een prominente plaats aan te bieden. Ook het stimuleren van het drinken van water en het eten van fruit is hier onderdeel van.