NIEUW-LEKKERLAND – Een jonge vrouw is woensdag 9 januari 2019 met haar auto te water geraakt langs de Zijdeweg bij Nieuw-Lekkerland. De automobiliste reed richting Oud-Alblas en wilde een voertuig inhalen. Al snel bleek dat niet te gaan lukken. De vrouw deed een stuurcorrectie naar rechts en raakte daardoor van de weg. De bestuurster kwam in de naastgelegen sloot tot stilstand.

Met behulp van omstanders kon zij via de achterklep uit haar auto kruipen. De vrouw is nagekeken door ambulancepersoneel, maar bleek ongedeerd te zijn gebleven. Haar auto is waarschijnlijk total loss geraakt en is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald en afgevoerd.

Tijdens het wachten op de berger, hield de politie met behulp van een laser een snelheidscontrole op de Zijdeweg. Geen van de gecontroleerde bestuurders reed (noemenswaardig) te hard.