ALBLASSERDAM – Een deel van de heg achter verpleeghuis De Alblashof in Alblasserdam heeft zaterdagavond 5 januari 2019 in brand gestaan. Rond 20.15 uur hoorden buurtbewoners een harde vuurwerkknal. Een deel van het vuurwerk vloog vermoedelijk tegen een ruit van het gebouw De Postduif aan de Randweg. De ruit ging kapot. Een ander deel van het vuurwerk zorgde ervoor dat de heg in brand vloog.

De coniferenhaag stond al snel in lichterlaaie en waren er metershoge vlammen te zien. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en heeft het vuur gedoofd. In de haag ontstond een gat van een paar meter.

Diverse buurtbewoners hebben na de vuurwerkdreun een groepje jongeren hard zien wegrennen richting de Drentse Hof. Omdat er bij de brandmelding geen politie aanwezig was, zijn er (nog) geen getuigenverklaringen opgenomen. Mensen die meer informatie hebben, kunnen hun informatie delen met de politie via het nummer 0900-8844.