ALBLASSERDAM – De jaarwisseling in Alblasserdam is volgens de politie en brandweer ‘relatief rustig verlopen’. Dat meldt burgemeester Jaap Paans. De schade aan gemeentelijke eigendommen lijkt ‘beperkt’ te zijn gebleven. De brandweer van Alblasserdam rukte tijdens Oud 2018 en Nieuw 2019 uit voor brand in een boom bij de Ieplaan in Alblasserdam, een kampvuur in Oud-Alblas, een brandje rondom een vuurton in de Fop Smitstraat in Alblasserdam en brandend afval op het Scheldeplein.

Surveillerende politie sprak in het dorp diverse jongeren aan op overlastgevend gedrag. Voor zover bekend zijn er geen personen aangehouden. Burgemeester Paans bedankt via Twitter alle hulpverleners voor hun inzet.

Verder raakte in de wijk Kinderdijk in Alblasserdam een auto beschadigd door vuurwerk.

De politie kwam rond middernacht bij elkaar op de Brug over de Noord bij Alblasserdam. Agenten wensten daar elkaar een gelukkig nieuwjaar.

Ook in de omliggende dorpen Oud-Alblas, Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland is de jaarwisseling rustig verlopen. In geen van de dorpen werden mensen aangehouden. Wel rukte de brandweer diverse keren uit voor buitenbranden en containerbranden. Er was onder meer brand langs de Bovenkruier, de Standerdmolen, de Hoogaarslaan, de Venuslaan, de Lage Boezem en de Hoge Boezem in Nieuw-Lekkerland. In Oud-Alblas werd bij de Koningin Wilhelminalaan een containerbrand geblust.

Voor hoeveel er precies beschadigd is geraakt aan gemeentelijke eigendommen, is nog niet bekend.

Foto’s: Stefan van Aarle en Peter Stam.

Filmpje / dronebeelden: Ron Kramer.

Een brandje op het Scheldeplein in Alblasserdam.

De foto’s hieronder zijn van de branden in Nieuw-Lekkerland. Foto’s: Stefan van Aarle.