ALBLASSERDAM – Op zondag 30 december 2018  vindt er een  Top2000-kerkdienst plaats in de Ontmoetingskerk in Alblasserdam (Blokweerweg 75).  Deze kerkdienst haakt aan bij de traditionele Top 2000 van  NPO Radio 2 . De dienst is georganiseerd door de Havenkerk en Ontmoetingskerk in Alblasserdam en De Morgenster en Bethlehemkerk in Papendrecht.  De dienst begint om 16.00 uur.

Dominee Hans van Walsum van de Ontmoetingskerk schrijft: “We hebben dit jaar allerlei nummers uit de Top 2000 opgezocht rond het thema ‘Paradise’: uit de onderste én bovenste regionen van de lijst, oudere nummers, nieuwere, Nederlandstalig en Engelstalig, rock, ballads enzovoort. Van alles wat!  Het wordt een kerkdienst met alleen maar muziek uit de Top 2000. Allerlei verschillende liedjes, die in het kader van een kerkdienst opeens heel anders kunnen klinken dan zomaar op de radio. Allerlei liedjes die ‘gewoon’ een plaats krijgen in de liturgie van een kerkdienst.”

Voorgangers zijn dominee Birke Rapp uit Papendrecht en dominee Hans van Walsum uit Alblasserdam. De muziek wordt verzorgd door een live-band, samengesteld uit muzikanten, zangers en zangeressen uit Papendrecht en Alblasserdam.

De toegang van deze Top2000 kerkdienst is gratis. Wel zal er gecollecteerd worden voor   ‘Kinderen in de knel’, een project van Kerk in Actie.