ALBLASSERDAM – Tijdens Kerstavond,  24 december 2018, zijn er mensen gewond geraakt bij een vechtpartij in een café op de Dam in Alblasserdam. Volgens de politie raakte een 28-jarige Alblasserdammer gewond, nadat hij met een bierflesje op het hoofd werd geslagen. De twintiger moest naar het ziekenhuis en kreeg vier hechtingen. Verder kreeg een 25-jarige man uit Alblasserdam een klap in zijn gezicht. Hij  heeft inmiddels aangifte van mishandeling gedaan.

Veel betrokkenen waren tijdens de ruzie dronken. “En dus gaan we ook nadrukkelijk met (hopelijk goede) beelden aan de slag,” aldus een woordvoerder van de politie.

Wat er precies aan het geweld vooraf ging, is nog niet duidelijk. “Voor nu is het beeld dat een vervelende groep van een mannetje of tien de boel verstierde. Dat beeld kan nog kantelen.”

Er is inmiddels één man aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man uit Alblasserdam.