ALBLASSERDAM – De brandweer, de ambulancedienst, diverse politiewagens, duikers en een politiehelikopter zijn woensdagavond 19 december 2018 ingezet voor een te water geraakte auto langs het Kortland in Alblasserdam. Rond 20.30 uur verloor een 23-jarige Alblasserdammer in een bocht de macht over het stuur van de auto. De auto kwam, samen met de bestuurder en de bijrijder in een naastgelegen sloot terecht. De jongens konden op eigen kracht uit het voertuig komen en bleven ongedeerd.

Een getuige die even verderop stond, belde 112. Omdat voor hem niet duidelijk was dat de inzittenden al uit de auto waren, werd er flink ingezet door de meldkamer. Vrij snel na aankomst bleek dat de hulpdiensten al snel weer met vervolg konden. De politie nam een blaastest af. Daaruit bleek dat de bestuurder geen alcohol had genuttigd.

Een bergingsbedrijf heeft het voertuig, dat waarschijnlijk total loss is geraakt, uit de sloot gehaald en afgevoerd.