ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam heeft besloten om tijdens de jaarwisseling 2018-2019 carbidschieten van 18.00 tot 2.00 uur ‘s nachts toe te staan. Carbidschieten mag alleen, nadat de gemeente hiervoor toestemming heeft gegeven, op het grasveld aan de Kabelbaan tegenover de carpoolplaats. “De gemeente realiseert zich dat mensen daar hun honden uitlaten en vraagt hondenuitlaters begrip voor dit tijdelijke ongemak,” zo meldt de gemeente in een persbericht.

Bij de kabelbaan werd onlangs een omheinde hondenuitlaatplaats geplaatst. Deze plaats is onder meer bestemd voor honden van blinden en slechtzienden. Honden kunnen daar onaangelijnd spelen. De omheinde uitlaatplaats was eerst te vinden bij de Pieter de Hoochplaats. Daar zorgde de plek volgens een aantal omwonenden voor te veel overlast.

Het afsteken van carbid mag onder de volgende de volgende voorwaarden:
-Carbidschieten is alleen toegestaan tussen 18.00 en 2.00 uur s ‘nachts.
-Voor de veiligheid van het publiek en de eigen veiligheid mag alleen iemand carbidschieten die ten minste 16 jaar oud is.
-Tenminste één persoon van 18 jaar houdt toezicht op het carbidschieten.

Hij of zij is aanspreekbaar voor de ordehandhavers en niet onder invloed van alcohol en/of drugs.

-Schieten: in een richting die tegengesteld is aan de richting van de dichtstbijzijnde (woon) bebouwing, en waar geen busdeksels of andere gevaarlijke voorwerpen worden weggeschoten. Het gebruik van (voet)ballen of andere afsluitingen gebeurt zodanig, dat daardoor geen schade wordt veroorzaakt.

Vooraf toestemming vragen
Voor het afschieten van carbid op het grasveld aan de Kabelbaan moet vooraf melding gedaan worden. Dit kan via evenementen@alblasserdam.nl.

Er zijn bij de gemeente geen aanvragen gedaan voor grootschalige activiteiten, ook zijn er geen aanvragen voor verlenging van de sluitingstijd gedaan door horecaondernemers.