ALBLASSERDAM – Op woensdagavond 12 december 2018 organiseert Businessclub De Twijn samen met Named en gastheer Ford Wensveen voor de vijfde keer het Car Speeddate Event in Alblasserdam. Basis is zakelijk speeddaten in een samen uitgekozen Fordmodel. Daarnaast kunnen, net als vorig jaar, drie kandidaten meedoen aan De Drakenkuil. De organisatoren praten ook over ‘Het slechtste idee van Alblasserdam’.

Speeddaten is een snelle manier om kort maar krachtig met iemand kennis te maken. “In een auto is dat persoonlijker, knusser en doeltreffender,” vindt Marijke van der Pluijm, businessclublid en eigenaar van VA Marijke. “Je bent veel meer op elkaar gericht en je hebt geen last van het geroezemoes van anderen. Bovendien is de sfeer, zowel in als buiten de auto’s, super.”

Na inschrijving geven deelnemers enkele dagen voor het event drie voorkeuren op met wie zij willen speeddaten.

De Drakenkuil
Voor start-ups of ondernemers die meer willen is er De Drakenkuil. “Of je nu een start-up bent of al langer als zelfstandig ondernemer aan de weg timmert, er zijn momenten dat je meer wilt. Dat je het roer wilt omgooien. Dat je wilt uitbreiden of een innovatief idee wilt uitrollen, maar niet goed weet hoe’, vertelt Dimphi van Amen van mede-organisator Named. “Je kunt extra hulp gebruiken voor het doorontwikkelen, het op de markt brengen of het verbeteren van dat idee. Advies in het vinden van de juiste financiële bronnen of hulp bij het vinden van een geschikt netwerk. Dan is De Drakenkuil tijdens het Car Speeddate Event een prachtige kans. Drie deelnemers kunnen zich voor dit onderdeel plaatsen. Je pitcht je idee tegenover vier juryleden: Peter Verheij – wethouder gemeente Alblasserdam, Henk Manden – oprichter Zon & Zo, Winanda Spruijt – eigenaar Internorm en Jeroen Put – mede-eigenaar Cirkellab.”

Verrassing en slecht idee
Anita Toes, bestuurslid en coördinator van Businessclub De Twijn, vindt het belangrijk dat het Car Speeddate Event steeds iets vernieuwends in zich heeft. “Veel deelnemers aan het event doen ieder jaar mee. Belangrijk om hen dan steeds met iets nieuws, iets bijzonders te verrassen. Vorig jaar liepen er complimentendames rond. Zij deelden aan iedere deelnemer een persoonlijk complimentje uit. Dit jaar valt er weer iets anders te beleven. Waaronder dat slechtste idee van Alblasserdam. Wat dat zal zijn? We zijn heel benieuwd!”

Meer informatie over het evenement den over de inschrijfmogelijkheden is te vinden op www.bcdetwijn.nl

Foto: Cees van der Wal.

Op de foto staan Nico Treure van Ford Wensveen, Dimphi van Amen van Named en Anita Toes van Businessclub De Twijn.