ALBLASSERDAM – Vrijdagavond 14 december 2018 wordt er van 17:00 tot 22:00 in de Alblasserdamse bibliotheek aan de Ieplaan een gratis feestavond gehouden. Het thema van de avond is ‘Alblasserdam in de jaren ’50’. De organisatie meldt in een persbericht: “Het is donker en stil buiten, maar in Bibliotheek Alblasserdam gaan de spotjes en de muziek aan, de tl-verlichting uit en maken we het gezellig.

Tijdens de avond gaan de bezoekers terug naar het verleden en kijken ze ook naar het heden en de toekomst. Er zijn diverse activiteiten. Zo wordt er om 17.00 uur voorgelezen en kan het publiek intussen genieten van een kom erwtensoep. Verder is er een hoorspel in een nieuw jasje: theaterlezen, Scrabble meets Wordfeud, Zing Nederlands Met Me: een taal leren gaat zingend een stuk makkelijker. Iedereen die Nederlands wil leren/Nederlandse klassiekers wil zingen is hier van harte welkom. Het repertoire bestaat uit liedjes uit de oude doos.

Om 19.00 uur wordt er een fototentoonstelling geopend over Alblasserdam in de jaren ’50. En er is een greenscreen waarmee bezoekers zich weer in het Alblasserdam van 65 jaar geleden kunnen wanen.

’t Kaasmes sponsort de hapjes en er is koffie, thee en fris. Iedereen is van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.