Hoe mooi zou het zijn als die schoorsteen op 5 december (prop)vol cadeautjes zit?
ALBLASSERDAM – Elize Wasser van Gastouderbureau Kidko uit Alblasserdam is via Facebook een cadeau-inzamelactie gestart voor Sofie (6) en Jeffrey (32) uit Alblasserdam. In het bericht worden mensen opgeroepen om allemaal iets leuks voor Sofie en haar vader te kopen voor sinterklaas. De cadeaus zullen woensdag 5 december worden overhandigd. Afgelopen maand overleed Jeffreys vrouw en Sofie haar moeder Wendy plotseling op 32-jarige leeftijd. Elize Wasser schrijft: “Op 12 november hebben wij het droevige nieuws ontvangen dat één van onze zeer geliefde gastouders op 32 jarige leeftijd is overleden. Kippenvel, ongeloof en vooral in en in triest.”
Elize vervolgt: “Jeffrey (partner) en Sofie (dochtertje) van 6 jaar troffen hun partner en mamma in de ochtend aan op de bank. Ze was halverwege de nacht naar beneden gegaan wat ze anders nooit deed. Jeffrey en Sofie dachten dat ze nog sliep, ze had namelijk de week ervoor een operatie ondergaan. Sofie ging even naar haar mamma toe en vertelde tegen haar pappa dat mamma koud aanvoelde. Jeffrey schrok en is direct gestart met reanimeren, maar dat mocht niet meer baten… Jullie zullen allemaal begrijpen dat het leven van Jeffrey, Sofie en familie in één keer nooit meer hetzelfde zal worden.”

Verder schrijft Elize: “Tranen, emotie en ongeloof. Tegelijkertijd draait de wereld door. Ook voor Jeffrey, Sofie en familie. Alles regelen. Iets wat op zo’n jonge leeftijd niet gewoon is. Het condoleren was voor Sofie lastig, maar toch liep ze telkens trots ‘hand in hand’ met haar klasgenootjes naar de kist om haar mamma (die ogenschijnlijk lag te slapen) te laten zien. Voor de laatste keer…”

Vorige week was Elize bij Jeffrey en Sofie thuis. Ze schrijft: “Fijn, maar ook moeilijk. Je gaat niet vragen hoe het gaat, maar wat dan wel? We hadden een goed gesprek. En het eerste wat bij me opkomt is: Respect!!! Sofie en Jeffrey zijn nu samen in plaats van met z’n drieën, maar toch niet helemaal. Sofie gaf Jeffrey een dikke knuffel en vertelde dat haar pappa, nu een ‘pappa en mamma’ in 1 is. Zo lief en mooi. En wat mij opvalt is dat Jeffrey alles, maar dan ook echt alles zo goed mogelijk voor Sofie wil doen. Zijn eigen verdriet heeft hij zeker nog heel veel, en ook al kan hij het niet altijd onderdrukken voor Sofie, toch is hij super sterk. Respect!”

“Veel mensen hebben hun hulp aan Jeffrey aangeboden. Lief! Maar nu? Jeffrey vertelde dat hij het zeker waardeerde dat mensen hulp aan hadden geboden, maar hij het lastig vindt om mensen te benaderen. Ga je ze bellen? Spreek je ze aan op school? Jeffrey is sterk en probeert zelf door te gaan, maar zal ieder contact wat mensen zoeken om hem bij te staan en te helpen enorm waarderen.”

“Graag wil ik jullie vragen om Jeffrey en Sofie met Sint in het zonnetje te zetten. Sofie heeft een schoorsteen in de woonkamer. Hoe mooi zou het zijn als die schoorsteen op 5 december (prop)vol zit? Mocht je willen helpen om de schoorsteen van Jeffrey en Sofie te vullen, wil ik jullie vragen om bijvoorbeeld een cadeaubon, cadeautje of wat dan ook te sturen of te brengen naar:

Kidko
t.a.v. Jeffrey en Sofie
Ohmweg 57i
2952 BD Alblasserdam.”

Elize sluit af met: “Wat zal het mooi zijn om in deze donkere tijd toch met z’n allen een klein lichtpuntje voor deze twee lieve mensen te kunnen zijn.”