NIEUW-LEKKERLAND – Een 19-jarige vrouw uit Papendrecht is vorige week zondag flink gewond geraakt, nadat er een baksteen tegen haar hoofd werd gegooid in Nieuw-Lekkerland. Het geweld werd gepleegd in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 november 2018 ter hoogte van een café aan de Planetenlaan. “Het meisje maakte deel uit van een groep jongeren dat had gestapt en op het punt stond om naar huis te gaan. Ineens kwam er een groep jongeren op hen afgerend en voordat het slachtoffer het wist, kreeg zij een steen tegen haar hoofd gegooid,” vertelt politiewoordvoer Gijs van Nimwegen.

Het groepje in Nieuw-Lekkerland werd belaagd door minstens zes schreeuwende mannen. Er werd met stenen gegooid, door een ruit heen getrapt en er werd een fiets tegen de ruit van het café gesmeten.

Gebroken kaak
Over het slachtoffer vertelt Van Nimwegen: “Het meisje dat geraakt werd door de steen, heeft een gebroken kaak, een kapotte wang en een hersenschudding opgelopen. Zij wist, nadat de steen was gegooid, weg te rennen naar een veilig adres om daarvandaan familie te bellen.”

Aanhouding
De politie, die al in de buurt was voor een andere melding verderop in Nieuw-Lekkerland, was snel ter plaatse en wist al snel een 37-jarige man uit Rotterdam aan te houden op verdenking van geweldpleging. Hoewel er ook iemand geslagen werd en er spullen werden vernield, is er volgens de politie alleen door het gewonde meisje aangifte gedaan.

Onderzoek
Er wordt nog volop onderzoek gedaan naar het geweldsincident. De politie heeft onder meer camerabeelden en diverse verklaringen van getuigen ter beschikking. Mogelijk worden op een later moment nog meer personen aangehouden. Wat precies de aanleiding was van het geweld, is nog niet duidelijk. Het lijkt er volgens de politie op dat de tiener die gewond raakte, de daders niet kent. Mogelijk kende een deel van het groepje waar zij bij was, de daders wel. Dit wordt ook nog onderzocht.