ALBLASSERDAM – Naar aanleiding van een schietpartij op zaterdagavond 24 november 2018, heeft de politie donderdag 29 november een inval en huiszoeking gedaan in de Vroegestraat in Alblasserdam. Het slotenteam van de politie maakte de woning open, waarna rechercheurs en een politiehond het huis doorzochten. Er werden diverse spullen in beslag genomen. Wat er precies in beslag is genomen, wil de politie nog niet vertellen. Eerder op de dag werd in Alblasserdam ook al een man aangehouden door het arrestatieteam. De man, die in een auto zat, werd door leden van het arrestatieteam uit zijn auto gehaald en meegenomen. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. Waar de aanhouding precies plaatsvond in Alblasserdam, is nog niet duidelijk.

De schietpartij vond zaterdagavond 24 november 2018 rond 19.30 uur plaats in de Amerstraat in Breda. Daarbij raakte een 25-jarige man uit Oosterhout gewond. Even later meldde zich ook een gewonde 26-jarige man uit Dordrecht. Ook hij bleek gewond geraakt bij het schietincident.

Drugs
Tijdens het onderzoek heeft de politie de woning van de vriendin van het slachtoffer uit Oosterhout doorzocht. Bij dit onderzoek werd er in de woning op de Amerstraat een hoeveelheid softdrugs aangetroffen. Hierop is de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ook de beide slachtoffers werden als verdachten aangehouden.

In beperking
Inmiddels zijn de man uit Oosterhout en zijn vriendin weer in vrijheid gesteld. De 26-jarige Dordtenaar en de man die donderdagochtend door het arrestatieteam in Alblasserdam werd aangehouden, zitten allebei vast en zitten in beperking. De politiewoordvoering van de éénheid Midden-West-Brabant meldt dat er in verband met het onderzoek niet verteld kan worden hoe oud de verdachte is die in Alblasserdam werd aangehouden. Ook wil de politie nog niet zeggen op welke manier de man aan het schietincident is gelinkt. “Hij is in ieder geval aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij,” aldus een woordvoerder.

Auto in beslag
Zaterdag werd in de Vroegestraat in Alblasserdam ook al een auto in beslag genomen door de politie. Ook dit had te maken met de schietpartij in Breda. Voorafgaand aan de actie, verzamelden agenten zich in de Wilde Woutstraat in Alblasserdam. Daar werden de kogelwerende vesten aangetrokken. Niet veel later vertrokken de agenten naar de nabijgelegen Vroegestraat, om daar voor de beveiliging van de takelateur te zorgen. De geparkeerde auto werd open gehengeld en daarna door de politieberger meegenomen. Nadat die klus was geklaard, vertrokken alle agenten weer uit de straat. Er werd toen niemand aangehouden.

Omdat de twee verdachten in beperking zitten, verwacht de politie dat er de komende twee weken weinig nieuwe informatie naar buiten gaat komen over het Alblasserdamse deel van de zaak.

Zaterdag werd er al een auto weggetakeld uit de Vroegestraat.