ALBLASSERDAM – Op de Nico Wensveenrotonde in Alblasserdam zijn vrijdagavond 23 november 2018 een scooter en een bestelwagen met elkaar in botsing gekomen. Voor de 44-jarige scooterrijdster uit Papendrecht en haar 13-jarige zoon die achterop zat, kwam een ambulance ter plaatse. Het ongeval gebeurde rond 19.00 uur. De bestuurster van de snorscooter reed vanaf het fietspad langs de Oude Torenweg de rotonde op. De bestuurder van de bestelwagen, een 46-jarige  man uit Streefkerk, kwam vanaf het bedrijventerrein bij de Edisonweg en zag de vrouw over het hoofd. Hij vertelde: “Het was alsof ze uit de lucht kwam vallen; zo snel was ze er ineens.”

Medewerkers van Sterrenbrug BHV uit Alblasserdam boden na het ongeval eerste hulp. Niet veel later kwamen politie en ambulance met spoed ter plaatse.

De moeder, die last had van haar been werd samen met haar zoon nagekeken door ambulancepersoneel. Uiteindelijk hoefde niemand mee naar het ziekenhuis.

De scooter is door het ongeval total loss geraakt. De verzekeringen gaan de ontstane schades verder afhandelen.