NIEUW-LEKKERLAND – Op de Lek bij Nieuw-Lekkerland zijn vrijdagmiddag 16 november 2018 twee schepen op elkaar gebotst. Dit gebeurde aan het begin van de middag ongeveer ter hoogte van de watertoren. Het gaat om de tankers Eurostar en Somtrans XXVII. Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat is niemand gewond geraakt en is er ook geen uitstroom van lading. Wel is er materiële schade ontstaan.

De Somtrans XXVII is geladen met aardolie (NAFTA, 1268). Deze lading geldt als gevaarlijke / chemische stof. Het binnenvaartschip ligt op de rivier bij Nieuw-Lekkerland voor anker. Rijkswaterstaat ligt er met een vaartuig naast en doet ter plaatse onderzoek. De Eurostar, die niet geladen was tijdens de botsing, ligt inmiddels bij Rotterdam voor anker.

Rijkswaterstaat en de Zeehavenpolitie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.