ALBLASSERDAM / NIEUW-LEKKERLAND – Onder de Zijdebrug in Nieuw-Lekkerland is woensdag 14 november 2018 de auto aangetroffen die in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 november 2018 betrokken was bij een ongeval op de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland. Het verstopte voertuig, dat aan de zijkant zwaar beschadigd is, is van een jongeman uit Alblasserdam. De politie kwam de auto en de eigenaar daarvan op het spoor na een anonieme tip. Of de kentekenhouder ook degene is geweest die het ongeval heeft veroorzaakt, wordt nog onderzocht.

De bestuurder van het aangetroffen voertuig vloog in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 november 2018 uit de bocht op de Lekdijk. De bestuurder kwam eerst in de rechterberm terecht en knalde vervolgens door naar de linkerkant van de weg. Daar botste hij tegen een geparkeerde auto. Deze geparkeerde auto botste tegen een auto die daarachter stond en dat voertuig schoof weer door tegen Opel Combo. Ook belandde er een kapotte ruit in honderden kleine stukjes over de drie geparkeerde voertuigen.

De bestuurder ging er na het ongeval vol gas vandoor. De gedupeerden, allemaal uit één gezin, constateerden dat de betrokken auto een zwarte Volkswagen moest zijn, gezien de brokstukken die op de plek van het ongeval werden aangetroffen. Het ongeval gebeurde rond 00.30 uur. Buurtbewoners en passanten hebben tot diep in de nacht naar de doorrijder gezocht. De ontstane schade bedraagt vele duizenden euro’s.

De dagen na het ongevallen kwamen er veel tips binnen van betrokken streekgenoten. De gedupeerden laten weten: “We willen iedereen heel hartelijk bedanken, want er zijn heel veel mensen die hebben meegeleefd, meegedacht en meegezocht.”