ALBLASSERDAM – De politie heeft ook de tweede verdachte van brandstichting in Alblasserdam weten aan te houden. Het gaat om een 32-jarige Damdorper. Zaterdag werd de eerste verdachte al aangehouden. De recherche heeft afgelopen dagen uitgebreid onderzoek verricht bij de woning aan de Wilgenlaan waar zaterdagochtend brand uit brak.

Zoals het er nu naar uitziet hebben de twee mannen van 31 en 32 jaar oud brand gesticht op het balkon van een woning aan de Wilgenlaan. Er zou eerst een brandbare vloeistof over een airco-unit gegoten zijn. Vervolgens zou de boel in brand zijn gezet.

De 31-jarige verdachte liep bij de actie brandwonden op en werd zaterdag, nadat de ambulance voor hem was gealarmeerd, bij zijn woning aan de Kalmoes aangehouden.

Dezelfde dag wilde de politie de 32-jarige medeverdachte, die herkend was op camerabeelden, ook aanhouden in de Nicolaas Beetsstraat. De man bleek echter niet thuis te zijn. Inmiddels is hij alsnog gearresteerd.

De recherche heeft in de afgelopen dagen uitgebreid onderzoek in en om de woning aan de Wilgenlaan. Alle sporen werden vastgelegd. De politie doet nog onderzoek naar het motief van de brand.

Dinsdag zullen de beide verdachten worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.