ALBLASSERDAM – Afgelopen zaterdag lag de rode loper uit voor de cast en crew van de nieuwe Nederlandse film De Dirigent. Regisseur Maria Peters, producent Dave Schram en acteurs Christanne de Bruijn en Raymond Thiry waren speciaal naar Alblasserdam afgereisd om de bezoekers van de film meer te vertellen over de film.

Ze werden ontvangen door een erehaag naast de rode loper, gemaakt door de bezoekers. Eenmaal boven in de zaal werd iedereen getrakteerd op een glas prosecco en gaf het koperensemble van Soli Deo Gloria een korte uitvoering. Daarna was er ruimte voor vragen.

Landvast meldt: “Zo weten we nu dat de film een lang project is geweest (13 jaar), waar Maria Peters door geïnspireerd werd door een documentaire van Jill Godmilow over het leven van Antonia Brico. De film is opgenomen in o.a. de Antwerpse opera en in Bulgarije om historisch New York en Berlijn opnieuw te creëren. Hoofdrolspeelster Christianne de Bruijn had gelukkig al een muzikale achtergrond en heeft uiteraard, ook wel enkele dirigeerlessen gehad, maar vertelde dat ze daar  vooral haar eigen draai aan geven van de regisseur. De film vol prachtige muziek, ingespeeld door Het Metropole Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest, werd na afloop door de bezoekers gewaardeerd met hard applaus.”

Voor meer informatie over de film en de actuele programmering kijkt u op www.landvast.nl.

De foto’s zijn gemaakt door Peter Boermans.