KINDERDIJK – Op de Molenstraat in Kinderdijk is in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 oktober 2018 een auto tegen een paal van een bushalte en de muur van een bedrijfspand langs de Molenstraat in Kinderdijk gebotst. De bestuurder vloog ter hoogte van scheepsbouwer IHC uit de bocht. Door de botsing met de paal, brak een achterwiel af. De muur waar de auto tegen aan botste, raakte beschadigd. Na de crash gingen de inzittenden van de auto er rennend vandoor richting Kinderdijk. Ze lieten de sleutels in het contact van het voertuig zitten.

Toen de politie later in de nacht de eigenaar van het voertuig achterhaalde en hem ophaalde langs de Molenstraat, vertelde de man dat zijn auto was gestolen. Volgens de man werd zijn auto vanaf de Molenstraat, ter hoogte van De Klok, gestolen en is de dief even verderop met de auto uit de bocht gevlogen. De politie zal zaterdag aangifte opnemen van diefstal.

Mensen die iets hebben gezien of gehoord dat met de diefstal en de crash, die rond 00.30 uur plaatsvond, te maken kan hebben, kunnen zich melden bij de politie via het nummer 0900-8844.