OUD-ALBLAS – Een 60-jarige motorrijder uit Ridderkerk is zaterdagmiddag 13 oktober 2018 gewond geraakt op de rotonde in de N214, ter hoogte van de Peilmolenweg bij Oud-Alblas. Volgens getuigen werd de motorrijder aangetikt door de bestuurder van een zwarte auto. De automobilist stopte na de aanrijding, maar ging er plotseling vandoor zonder verdere gegevens achter te laten.  Omstanders boden eerste hulp en belden 112. Voor de motorrijder kwam een ambulance ter plaatse. Nadat de man was gestabiliseerd met een vacuümmatras, in verband met (mogelijke) breuken, werd hij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie was enige tijd op zoek naar de doorgereden automobilist, maar de man heeft zich later in de middag zelf al gemeld. De oudere man vertelde door te zijn gereden omdat hij ‘hoge nood’ had. Bij de man is inmiddels ook een blaastest afgenomen. Er is geen indicatie dat hij alcohol had genuttigd.

Was u getuige van het ongeval en heeft u nog niet met de politie gesproken? Meld u zich dan nog even bij de politie via het nummer 0900-8844.