ALBLASSERDAM – Een scooter en een bestelauto zijn vrijdagmiddag 28 september 2018 met elkaar in botsing gekomen op de Staalindustrieweg in Alblasserdam. De scooterrijder, een dertiger uit Papendrecht, reed met zijn bromscooter over het fietspad en werd over het hoofd gezien door de bestuurder van de bestelauto die ter hoogte van het woonwagenkamp de weg op wilde rijden. Het zicht van beide bestuurders werd deels belemmerd door een hekwerk.

Woonwagenbewoners vertelden dat zij al vaker hebben gewaarschuwd voor de gevaarlijke situatie. Om goed overzicht op de weg te krijgen is het volgens hen noodzakelijk om al eerst deels het fietspad op te rijden. Daardoor kan het voorkomen dat sneller verkeer zoals wielrenners, mensen op elektrische fietsen en scooterrijders te laat worden opgemerkt. Overigens is het officieel niet toegestaan om als bromfietser gebruik te maken van het fietspad. Bromfietsers / scooterrijder moeten gebruik maken van de rijbaan. Eén van de oplossingen zou volgens de buurtbewoners de plaatsing van een spiegel zijn.

De scooterrijder is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Ook de bestuurder van de bestelauto bleef ongedeerd. Hun voertuigen raakten dusdanig beschadigd, dat zij niet meer verder konden rijden.