MOLENAARSGRAAF – In een loods aan de Polderweg-oost in Molenaarsgraaf is donderdagochtend 27 september 2018 een grote brand uitgebroken. De brand ontstond rond 04.40 uur en was al snel uitslaand. De brandweer heeft opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Rond 07.30 uur is opgeschaald naar ‘grip1’. Brandweer Alblasserdam is opgeroepen om de kazerne van Brandwijk te herbezetten en brandweer Nieuw-Lekkerland is opgeroepen om metingen te verrichten.

Rond 07.00 uur meldde de brandweer dat het vuur weer verder uitbreidt. ” Er wordt ingezet om overslag naar de naastgelegen woningen en bedrijven te voorkomen. De Polderweg-Oost is geheel afgesloten voor verkeer. Ook komt er nog veel rook vrij, blijf uit de rook,” aldus de brandweer. De brand woedt in een bedrijf met verpakkingsmaterialen.

Naar omwonenden is een NL-Alert-bericht verzonden, waarin wordt geïnformeerd over de brand en wordt geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

Foto: Jasper van den Heerik en Peter Stam.