ALBLASSERDAM / REGIO –Ruim 60.000 vrijwilligers collecteren van 16 tot en met 22 september 2018 in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. Ook in Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland gaan veel enthousiaste collectanten op pad. In Alblasserdam is er dit jaar een primeur: als een van de weinige plaatsen wordt er in Alblasserdam voor de Nierstichting gecollecteerd met een collectebus met daarin ook een pinautomaat. Zo is het mogelijk om contant geld te geven, maar ook om een bedrag via de pinpas te geven.

Collectanten krijgen steeds vaker te horen dat er geen contant geld in huis is. Daarom is de Nierstichting met 20 andere goede doelen vorig jaar een innovatieve pilot gestart. In de collecteweek van 16 tot en met 23 september 2018 worden de speciale collectebussen getest, waarmee contant én elektronisch betaald kan worden. De bussen worden deze week in Alblasserdam getest. Voor heel Alblasserdam zijn er tien van deze Collecte 2.0-bussen beschikbaar.

De Nierstichting meldt: “Alle bijdragen helpen om onze droom voor nierpatiënten – nierziekten kunnen genezen –  te realiseren. En dat is hard nodig, jaarlijks overlijdt 1 op de 6 dialysepatiënten.”

“Werken je nieren niet, dan ga je dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit”, zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. “Dit jaar is de Nierstichting 50 jaar actief. En in die tijd hebben we heel wat dromen kunnen realiseren. Door te durven én te doen. Zo hebben we dialyse bereikbaar gemaakt voor iedereen, is thuisdialyse mogelijk geworden en ontwikkelen we nu de draagbare kunstnier.” Maar nog steeds is er die harde werkelijkheid. Dialyseren is loodzwaar. Jaarlijks overlijden 1.000 dialysepatiënten. “Onze ultieme droom is dat we nierziekten kunnen genezen. En dat gaat ons lukken, mede dankzij de inkomsten uit de collecte.”

Deel dit bericht via...