ALBLASSERDAM – Het negentig meter lange jacht DAR, dat in juli door jachtenbouwer  Oceanco in Alblasserdam werd opgeleverd, heeft de World Yacht Trophy Award voor ‘jacht van het jaar’ gewonnen. De prijsuitreiking vond plaats tijdens een gala-evenement in het Carlton Hotel in Cannes. Op het podium verschenen Oceanco, ontwerper Luiz deBasto en kapitein Klaudio Marcelic om de prijs in ontvangst te nemen. Het nieuwe superjacht Y717 (Project Shark)  werd in februari naar buiten gereden in Alblasserdam en verliet in juli het Damdorp richting Gibraltar.

Het jacht wordt geroemd om de moderne, revolutionaire exterieurstyling van DeBasto Design en een verfijnd interieurontwerp van Nuvolari Lenard. “De DAR weerspiegelt de nieuwste ontwikkelingen in de glastechnologie. Het is het eerste jacht in Nederland met de officiële Lloyd’s Register Integrated Bridge System-notatie en –aanduiding,” aldus Oceanco.

DAR is afgewerkt met reflecterend glas. Vanuit het interieur biedt het glas een panoramisch uitzicht.

De Alblasserdamse jachtenbouwer laat weten trots te zijn op de gewonnen prijs.