ALBLASSERDAM – Vele duizenden mensen hebben zaterdag 15 september 2018 een bezoek gebracht aan het 28 Havenfestival in Alblasserdam. In het centrum van Alblasserdam (Dam, Raadhuisplein, terrein van Landvast, Plantageweg, Zuiderstek) werd van 9:00 tot 17:00 uur een grote braderie gehouden. Verder was onder meer de toren van de Grote Kerk te beklimmen. Ook waren er dit jaar voor het eerst activiteiten op de Alblas. Vanaf het ponton nabij de Polderstraat kon men in een grote bal op het water gaan drijven.

Daarnaast kon men een stukje varen in een roeiboot en men kon er suppen. Burgemeester Jaap Paans en wethouder Dorien Zandvliet kwamen ook een stukje varen. De wethouder bleek net wat sneller te roeien dan de burgemeester.

Bij de brandweerkazerne op de Dam werd een open dag gehouden. Kinderen mochten plaatsnemen in een brandweerwagen en buiten mocht er geblust worden. Verder werd getoond wat de impact is van een ontploffing met gas. De politie was aanwezig met het MobielMediaLab.

Het Havenfestival wordt vanavond afgesloten met een slotfeest rondom de haven.

Foto’s: Peter Stam.