ALBLASSERDAM – De oude, leegstaande boerderij aan de Vinkenpolderweg 1 in Alblasserdam is donderdagmiddag 13 september 2018 in vlammen op gegaan. De brand ontstond rond 16.00 uur, nadat een vijftal spelende kinderen met vuur en marshmallows bezig waren geweest. De kinderen dachten dat het vuurtje al uit was. Dat bleek niet zo te zijn. Al snel sloegen de vlammen uit het dak en ontstond er een grote rookwolk boven het dorp. De brandweerkorpsen van Alblasserdam en Papendrecht kwamen met spoed ter plaatse om het vuur te doven.

De beheerder van het pand laat weten dat het asbest in het gebouw een aantal jaren geleden al is verwijderd. Ook was het pand, dat al jaren leeg staat, afgesloten van gas en stroom. Er lagen geen waardevolle spullen meer in de oude boerderij van wijlen boer Blom.

De brandweer is nog bezig met nablussen. Omwonenden wordt geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te schakelen, zodat er zo weinig mogelijk rook binnen kan komen.

Mogelijk wordt de oude boerderij direct gesloopt, vanwege het instortingsgevaar.

Later meer.